top of page

Pokládka dlažby se stavební chemií SCHOMBURG je jistota!

Pokládka keramické dlažby může být pro mnoho kutilů výzvou, ale s vhodnými materiály a správným postupem může být úspěšná. Zde je návod krok za krokem, jak nalepit keramickou dlažbu na beton s výrobky od Schomburg.




Německá kvalita Schomburg

Společnost Schomburg je výrobcem stavební chemie z německého Detmoldu, který dodává systémové stavební materiály pro německý a mezinárodní trh. Jejich sortiment zahrnuje více než 2000 výrobků, které splňují nejvyšší standardy kvality a nabízejí řešení pro nejrůznější aplikace.

Pokud hledáte kvalitní výrobky pro hydroizolaci, rekonstrukci stavby nebo pokládku obkladů a dlažby, ať už jde o keramickou dlažbu, linolea, dřevěné parkety nebo jiné krytiny, společnost Schomburg má širokou škálu produktů, které vám pomohou dosáhnout požadovaných výsledků s jistotou.


Jak na to?


1. Příprava podkladu: PENETRACE PODKLADU ASO-Unigrund

Prvním krokem je příprava podkladu. Aby byla pokládka dlažby stabilní a trvanlivá, je nezbytné začít s čistým a suchým podkladem. Použijte univerzální penetraci bez obsahu rozpouštědel, jako je ASO-Unigrund od Schomburg, která je odolná vůči vodě a alkáliím. Tato penetrace zajistí lepší přilnavost lepidla a dlaždic k betonu.




2. Hydroizolace: AQUAFIN-2K/M-Plus

Dalším důležitým krokem je aplikace hydroizolace. Pro zajištění ochrany proti vlhkosti a vodě je vhodné použít pružnou paropropustnou hydroizolační stěrku. Řešením je AQUAFIN-2K/M-Plus. Tato stěrka je vhodná pro použití jak v interiéru, tak v exteriéru, a poskytuje spolehlivou ochranu proti pronikání vody.


3. Pokládka dlažby: MONOFLEX-XL

Nyní přichází na řadu samotná pokládka dlažby. Pro tuto fázi použijte deformovatelné velmi vydatné lepidlo třídy S1 s jemnou konzistencí - MONOFLEX-XL. Toto lepidlo zajistí pevné přichycení dlaždic k podkladu a umožní jejich snadnou manipulaci a správné zarovnání.


Toto lepidlo je vhodné k použití uvnitř i venku, na stěny i podlahy a je vhodné i pro velkoformáty a vytápěné podlahy. Jeho spotřeba je zhruba cca 1,6 kg/m² při aplikaci 6mm zubovou stěrkou.




4. Spárování: CRISTALLFLUGE-plus a ESCOSIL-2000

Posledním krokem je spárování dlažby. Pro šířku spáry 1–10 mm můžete použít minerální víceúčelovou flexibilní spárovací maltu - CRISTALLFLUGE-plus od Schomburg.


Ta je vhodná do vnitřních i vnějších prostor v rozmanité škále odstínů. Její nespornou výhodou je, že je rychletuhnoucí a vyspárované plochy tak lze užívat velmi rychle. Je odolná bakteriím i plísním a je vhodná i na vytápěné podlahy.





Pro dilatační spáry je ideální použít silikonovou spárovací hmotu, například ESCOSIL-2000, která poskytuje trvanlivou ochranu proti pronikání vody a dalším škodlivým vlivům.


Všechny zmíněné produkty jsou určeny pro pokládku dlažby na beton starší než 6 měsíců a lze je zakoupit na stavebninyonline.cz nebo na naší kamenné prodejně v Neratovicích.


V případě, že je beton nový či mladší než půl roku, může vzniknout nežádoucí vzlínání vlhkosti, které může způsobit potíže. Nicméně i s tím si umí Schomburg poradit, pro více informací navštivte příručku obkladače, kterou naleznete zde.

Comments


bottom of page